Forside ProdukterAfgrøderFMC NyhederTeknisk service
Om FMCKontakt
Du er her: FMC Agricultural Solutions Teknisk service Aktuelle spørgsmål/FAQ Hvad er NovaBalance®?

Aktuelle spørgsmål/FAQ


 

Hvad er NovaBalance®?

Svar fra Cheminova A/S:

 

Ifølge leverandørbrugsanvisningen for NovaBalance®, er hovedingredienserne i NovaBalance® fosforsyre og ethylenglycol. Ud over disse ingredienser, indeholder NovaBalance® stoffer, som virker cheleterende og kompleksbindende.

 

Det vil sige de kan indpakke forskellige uønskede molekyler, som findes i sprøjtevandet.

 

NovaBalance® er det, der på engelsk kaldes en ”water conditioner”. Der findes ikke noget godt ord for det på dansk, men effekten af produktet er, at det forskyder pH i sprøjtevandet.

 

Ved at sænke pH opnår man en anden dissociationsgrad af glyphosat i sprøjtevæsken. Ved denne dissociationsgrad, er fosformolekylet i glyphosat mindre tilbøjeligt til at binde sig til Ca, Mg og Fe (kat)-ioner, som er i sprøjtevandet.

 

Specielt hvis vandet er hårdt eller meget hårdt, indeholder vandet mange af disse kationer. Når kationerne bindes til glyphosatmolekylet, bliver dette for stort, og hvis det ikke efterlades på overfladen af bladet, vil det ofte være for stort til at blive transporteret rundt i planten. Dermed har man ingen effekt af de glyphosatmolekyler, hvorpå der har sat sig kationer.

 

Ved at sænke pH kan man mindske risikoen for at ens glyphosat bliver gjort inaktivt af det hårde vand. Samtidig vil komplexbinderne og de chelaterende stoffer også beskytte glyphosatmolekylet.

NovaBalance® har ligeledes den egenskab, at det virker hygroskopisk. Dette er en betegnelse for stoffer, der nemt optager vanddamp fra omgivelserne. Det har den fordel, når dråberne lander på bladet overflade, så vil NovaBalance® sørge for, at der om muligt optages vanddamp fra omgivelserne, hvorved dråben er længere tid om at tørre ud. Derved vil transporten af glyphosatmolekyler fra dråbe ind over bladoverflade, kunne foregå I længere tid, og der vil komme mere glyphosat ind i planten, så effekten af sprøjtningen bliver større.

 

I en tid, hvor der bliver stadigt mere fokus på at udnytte aktivstofferne bedst muligt, er det vigtigt, at få størst mulig effekt – også af Glyfonova-produkterne. Det kan NovaBalance® hjælpe til med.

Laboratorieforsøg udført af Bayer Cropscience har desuden vist, at NovaBalance® var den bedste blandingspartner til deres Betanal Power, når det drejede sig om at undgå udfældning. De steder, hvor vi dyrker sukkerroer i dag, er typisk kendetegnet ved, at have hårdt eller meget hårdt vand til sprøjtebrug.Andre spørgsmål

 


Disclaimer notice  Ι  Privatlivspolitik