Forside ProdukterAfgrøderFMC NyhederTeknisk service
Om FMCKontakt
Du er her: FMC Agricultural Solutions Teknisk service Nyheder Glyphosat: EU beslutning lader vente på sig

Glyphosat: EU beslutning lader vente på sig


Oprettet dato: 11. juni 2016


Glyphosat: EU beslutning lader vente på sig

Beslutning om at forny EU-godkendelsen af glyphosat er igen blevet udsat. Vi forventer, at der træffes en beslutning inden for få uger, eftersom godkendelsen i EU teknisk set udløber 30. juni 2016. Det ser ud til, at der kan blive tale om en forlængelse af godkendelsen frem til udgangen af 2017, mens de sidste spørgsmål bliver afklaret.

Situationen i Danmark

I Danmark udløber godkendelsen af glyphosat-midlerne også d. 30 juni 2016.

Det er vores forventning at EU-godkendelsen af glyphosat forlænges. Vi forventer derfor, at det samme sker for glyphosat-midlerne i Danmark, og man fortsat kan sælge og anvende glyphosatmidler i Danmark som hidtil. Miljøstyrelsen har indtil nu bakket op om EU Kommissionens forslag om at forny godkendelsen.

Hvis der mod forventning ikke kan træffes beslutning om forlængelse af EU-godkendelsen, skal medlemslandene sætte gang i udfasning af midlerne.

Det vil betyde stop for salg 31.12.2016 og stop for anvendelse 31.12.2017. Vi vil naturligvis informere yderligere, hvis det bliver aktuelt.

Glyphosatmidler kan bruges sikkert

De videnskabelige eksperter hos EU's fødevaremyndighed EFSA har foretaget en grundig og omfattende vurdering af glyphosat.

Konklusionen på denne videnskabelige vurdering er, at glyphosat-midler kan anvendes sikkert uden uacceptabel påvirkning af mennesker sundhed eller miljøet.

Når beslutningen om af forny EU-godkendelsen lader vente på sig, skyldes det blandt andet forskellige politiske holdninger til glyphosat i EU medlemslandene.

Du kan læse mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.


Du er også velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål.

 


Produkter

Afgrøder

 

Seneste nyt!

 

Gode råd om aktuelle produkter
Superliga-landmandsmøde i Odense
Tak for besøget
Disclaimer notice  Ι  Privatlivspolitik