LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: FMC Agricultural Solutions / Teknisk service / Nyheder / Fakta om ny Cuadro® NT formulering

Fakta

Fakta om ny Cuadro® NT formulering

3. maj 2016

Af Michael Rose, Technical Marketing Manager, FMC Agricultural Solutions

FMC agricultural solutions (tidligere Cheminova) har netop fået godkendt Cuadro® NT til vækstregulering i korn og frøgræsser.

 

Aktivstof

Cuadro® NT indeholder 250 g/l af aktivstoffet trinexapac-ethyl i en EC-formulering. 

Formulering

Cuadro® NT er en nyudviklet formulering af trinexapac-ethyl. Som altid har vi i vores formuleringsudvikling haft fokus på optimeret optag og transport i planten, så vi sikrer den mest effektive vækstregulering af planten. Formuleringen i Cuadro® NT er baseret på den nyeste Teknologi. 

Dosering og anvendelse

I frøgræsser kan Cuadro® NT anvendes med op til 0,8 l/ha i afgrødens stadie 30-49. I byg- og rugmarker kan der anvendes op til 0,6 l/ha Cuadro® NT. I hvedemarker, kan der anvendes op til 0,4 l/ha Cuadro® NT. I byg, rug og hvede kan afgrøden behandles i stadie 30-49. I havre kan der anvendes op til 0,3 l/ha Cuadro® NT i vækststadie 30-34.

Arter på etiket

Cuadro® NT er registreret i alle frøgræsarter og i alle kornarter. Dermed er landmanden fri for at huske på minor use/off label registreringer.

Effekt

Trinexapac-ethyl omdannes i planten til den frie trinexapac syre, som er  det aktive molekyle. Denne omdannelse sker hurtigst ved gode temperaturforhold. Derfor er det vigtigt, at vækstregulering sker ved gode temperaturforhold, og på planter i god vækst. Trinexapac-syre hæmmer dannelsen af gibberelinerne i planten. Gibberelinerne er hormoner i planten, som sørger for cellestrækning og cellevækst, og derfor vil en hæmning af gibberelin-dannelsen føre til en vækstregulering af planten.

 

For yderligere information kontakt Michael Rose, Technical Marketing Manager, FMC Agricultural Solutions Denmark på mail michael.rose@fmc.com eller per telefon 96909492 / 41640595

Nyttige links

 FMC Agricultural Solutions Denmark
 Mere om Cuadro vækstregulering
 Mere om afgrøder

Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.
Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.dk uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.

 

 

Dansk Planteværn