LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: FMC Agricultural Solutions / Teknisk service / Nyheder / FMC Corporation og DTU modtager støtte fra Innovationsfonden til udvikling af innovative biologiske løsninger

FMC Corporation og DTU modtager støtte fra Innovationsfonden til udvikling af innovative biologiske løsninger

Oprettet dato: 5. maj 2021

Pressemeddelelse

FMC Corporation, en førende landbrugsvidenskabelig virksomhed, og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), en institutionel leder inden for bioteknologisk forskning, har modtaget 26 mio. kr. i støtte fra Innovationsfonden. Støtten skal gå til de to parters fælles projekt ”Smarter AgroBiological Screening (SABS)”, hvis formål er at forbedre teknologier til at finde og udvikle mikrobielt baserede biologiske løsninger til plantebeskyttelse.

FMC og DTU Bioengineering ønsker at udvikle et nyt paradigme til screening af omfattende samlinger af mikroorganismer ved at kombinere automatiske funktionelle assays og karakteriseringsmetoder med laboratoriebaseret evolution og kunstig intelligens. I SABS-projektet er der fokus på at finde og udvikle nye biofungicider til bekæmpelse af væsentlige svampesygdomme i korn.

”FMC er beæret over at modtage støtte fra Danmarks Innovationsfund og ser frem til samarbejdet med DTU Bioengineering. I takt med at vi fortsætter med at investere i og udvide vores portefølje af biologiske løsninger, forpligter vi os til at tilbyde landmændene innovative, bæredygtige teknologier. Ved at kombinere automatisk læring og data fra high through-put screening og in planta-studier kan vi hurtigere finde nye biologiske løsninger til plantebeskyttelse,” siger Bénédicte Flambard, Global Director, FMC Plant Health.

DTU har ekspertise inden for mikrobiologi, genomik, metabolomik, automation og kunstig intelligens. Universitet råder over en stor og mangfoldig samling af mikroorganismer, som vil indgå i projektet. FMC’s omfattende viden om plantebeskyttelse og store erfaring med opskalering og formulering af biologiske plantebeskyttelsesprodukter er afgørende for at kunne fremme udviklingen af potentielle biologiske løsninger fra laboratorium til mark. De to parter vil kombinere deres respektive forsknings- og udviklingskapacitet til at udvikle innovative, bæredygtige biofungicider, der kan beskytte afgrøder mod svampesygdomme.

 

 

Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.
Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.dk uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.

 

 

Dansk Planteværn