LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: FMC Agricultural Solutions / Teknisk service / Nyheder / FMC indgår samarbejde med Novozymes om fælles udvikling af enzymløsninger

FMC indgår samarbejde med Novozymes om fælles udvikling af enzymløsninger

Oprettet dato: 11. februar 2021

Målet er at udvikle enzymbaserede biologiske løsninger til bekæmpelse af svampe- og insektangreb i landbruget

Pressemeddelelse

PHILADELPHIA, USA, 1. februar 2021 – FMC Corporation (NYSE: FMC), en global markedsleder inden for landbrugsvidenskab, har indgået et strategisk samarbejde med Novozymes, verdens førende virksomhed inden for biologiske løsninger, om forskning, udvikling og kommercialisering af enzymbaserede biologiske plantebeskyttelsesløsninger til landbrug verden over. 

Den verdensomspændende, flerårige samarbejdsaftale mellem de to virksomheder er centreret om enzymbaseret biokontrolteknologi til det globale svampe- og insektbekæmpelsesmarked. Partnerskabet vil have fokus på at udvikle løsninger til bekæmpelse af vigtige svampesygdomme i sojabønner såsom asiatisk sojabønnerust samt kombinationsprodukter med FMC's førende diamidbaserede teknologi til bekæmpelse af væsentlige skadelige insekter. Virksomhederne vil kombinere deres respektive forsknings- og udviklingsressourcer, og FMC vil stå for kommercialisering, mens Novozymes vil stå for fremstilling. Partnerskabet vil udnytte Novozymes' eksisterende teknologi, og FMC vil bidrage med at fremskynde og øge succesraten i forhold til identifikation af innovative biologiske plantebeskyttelsesprodukter gennem evaluering af et stort antal enzymklasser i virksomhedens laboratorium for højkapacitetsscreening. 

"Vi glæder os til at samarbejde med Novozymes om at bringe enzymteknologien ind på plantebeskyttelsesmarkedet. FMC arbejder for at levere differentierede biologiske produkter, som gennem videnskabeligt baserede løsninger kan bidrage til at håndtere afgrøder, beskytte udbytte og bekæmpe resistens på en bæredygtig måde. Anvendelse af enzymer i landbruget er et spændende, nyt område for biologiske produkter," siger Mark Douglas, adm. direktør for FMC.

"Vi ser FMC som en fantastisk partner med sine stærke videnskabelige og kommercielle kompetencer og – hvad der er vigtigt – et klart engagement i biologiske løsninger. Vores partnerskab med FMC er et led i vores øgede indsats for at dække behovet for bæredygtige løsninger til skadedyrsbekæmpelse i hele verden. Sammen vil vi udvikle innovative biologiske løsninger til nøglemarkedssegmenter, hvor FMC er en ideel partner på kommercielt plan," siger Ester Baiget Arnau, adm. direktør for Novozymes. 

Ifølge Novozymes og FMC er enzymbaseret biokontrolteknologi et nyt, differentieret redskab til at tackle store udfordringer i relation til skadedyrsbekæmpelse. Enzymer kan enten i form af enkeltprodukter eller som en integreret løsning levere effektive resultater, og desuden har de som biologiske midler en miljøfordel. Virksomhederne mener, at enzymbaseret biokontrolteknologi potentielt kan bidrage til enkeltprodukter, men også spille en væsentlig rolle som omfattende integrerede løsninger til skadedyrsbekæmpelse. 

"Enzymer er en relativt uudnyttet løsning på landbrugsmarkedet. Denne unikke teknologi giver høj ydeevne og stabilitet, som komplementerer de syntetiske kemikalier. Lavere startomkostninger muliggør anvendelse på rækkedyrkningsmarkeder, hvor der er brug for højtydende, bæredygtige løsninger med nye virkningsmåder til bekæmpelse af sygdomme og skadedyr, der ellers er svære at bekæmpe. Vi arbejder primært med molekyler, der virker på en ny måde, og som bedre kan bekæmpe skadedyr, der udvikler resistens over for eksisterende produkter," siger Dr. Bénédicte Flambard, global direktør i FMC Plant Health.

Siden 2013 har FMC opbygget en forretning i verdensklasse for biologiske midler med over 30 biologiske produkter markedsført i over 45 lande. FMC har biologiske fungicider, insekticider og nematicider i sin forsknings- og udviklingspipeline samt et center i Danmark dedikeret til forskning i biologiske produkter. Virksomhedens biostimulant Accudo® modtog en hæderspris ved 2020 Crop Science Forum and Awards i kategorien Best New Biological Product (Biostimulant). I 2019 modtog bionematiciderne Presence® og Quartzo® den højeste hædersbevisning i kategorien Best New Biological Product (Biopesticide). FMC planlægger at lancere fire nye biologiske pesticider fra sin pipeline i løbet af de kommende fire år og søger aktivt efter at indgå flere partnerskaber med henblik på udvikling og kommercialisering af en række nye biologiske teknologier. 

 

Om FMC

FMC Corporation er en virksomhed inden for landbrugsvidenskab, som leverer innovative løsninger til landbrug verden over med en solid produktportefølje, der er resultatet af en markedsdrevet forsknings- og udviklingspipeline inden for plantebeskyttelse, plantesundhed samt professionel skadedyrsbekæmpelse og græspleje. Denne stærke kombination af avancerede teknologier omfatter førende insektbekæmpelsesmidler baseret på de aktive ingredienser Rynaxypyr® og Cyazypyr®, de varemærkebeskyttede herbicider Authority®, Boral®, Centium®, Command® og Gamit®, de varemærkebeskyttede insekticider Talstar® og Hero® samt flutriafolbaserede fungicider. FMC's portefølje omfatter også biologiske midler som nematiciderne Quartzo® og Presence®. FMC Corporation har omkring 6.400 ansatte på verdensplan. Se mere på fmc.com.

 

FMC, FMC's logo, Rynaxypyr, Cyazypyr, Authority, Boral, Centium, Command, Gamit, Talstar, Hero, Arc, Accudo, Quartzo og Presence er varemærker ejet af FMC Corporation eller en dattervirksomhed heraf. Læs og følg altid alle vejledninger, restriktioner og advarsler på produktetiketten før brug. Alle nævnte produkter er måske ikke godkendt til salg eller anvendelse i alle lande eller juridiktioner. Insekticidet Hero® sælges med brugsbegrænsning i USA.

 

 

 

 

Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.
Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.dk uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.

 

 

Dansk Planteværn