LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: FMC Agricultural Solutions / Teknisk service / Nyheder / FMC vinder Hvedekampen 2021

FMC vinder Hvedekampen 2021

Oprettet dato: 11. august 2021

FMC sikrer højeste nettoudbytte i årets hvedekamp

Med et udbytte på 115,3 Hkg/ha og et nettoudbytte på 12.862 kr./ha har FMC vundet Hvedekampen 2021.
 
Hvedekampen 2021, arrangeret af VKST, er en årlig tilbagevendende konkurrence blandt planteværnsfirmaer og -rådgivere, som beslutter en strategi for dyrkning af hvede, der skal sikre det højest mulige nettoudbytte. Kampen er netop afsluttet med FMC som vinder.
 
FMCs strategi i årets hvedekamp blev besluttet og gennemført af Business Development Manager, Michael Petersen Rose. Strategien resulterede i førstepladsen med et udbytte på 115,3 Hkg/ha og et nettoudbytte på 12.862 kr./ha. Syngenta fik andenpladsen, mens Adama løb med tredjepladsen.
 
Hveden blev høstet d. 4. august og solgt til dagsprisen ifølge kornbasen fredag den 6. august på 145 kr./hkg - plus/minus evt. proteintillæg.
 
FMC takker VKST og de andre rådgivere for kampen i år og ser frem til Hvedekampen 2022.

FMC vinder Hvedekampen 2021

*) KWS Extase + KWS Colloseum & RGT Saki

 
FMC præsenterer årets strategi – SE VIDEO

Michael Petersen Rose præsenterer i videoen FMCs sort, gødnings- og planteværnsstrategi, der i år sikrede FMC førstepladsen i kampen om at opnå størst muligt udbytte i hvede.
 
Allerede i efteråret lagde FMC sig spidsen som champion med det bedste plantetal.

Michael Petesen Rose udtaler:
 
” Allerede i efteråret lagde FMC sig i spidsen ved delmål 1 med et opnået plantetal på 295 pl/m2mod de ønskede 300 pl/m2. I modsætning til oplægget i videoen, valgte vi ikke at vækstregulere med Cuadro® NT, da der ikke så ud til at være behov for vækstregulering på beslutningstidspunktet.
 
Det er interessant at se, at svampebekæmpelsen kun har givet ca. 10 hkg/ha i forhold til helt svampe-ubehandlet. Den 3-delte svampestrategi med overvejede doseringer ser ud til at have ramt dette behov ret godt. Måske har det lille tilskud af mikronæring – primært mangan i form af MultipleTM Pro - tippet konkurrencen over til FMC’s fordel. Jeg glæder mig allerede til VKST Hvedekamp 2022”.

FMCs strategi - KLIK HER for at se video

Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.
Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.dk uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.

 

 

Dansk Planteværn