LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: FMC Agricultural Solutions / Teknisk service / Nyheder / Foxtrot® flyvehavrens overmand – der giver frihed til andre opgaver

Foxtrot® flyvehavrens overmand – der giver frihed til andre opgaver

Afprøvninger har vist, at flyvehavre kan overvintre under danske forhold. Flyvehavren kan, i nogle år være helt væk, på visse lokationer. Men generelt varierer overvintringen af flyvehavren meget mellem årene.

 

Af Michael Petersen Rose, Technical Marketing Manager, michael.rose@fmc.com

 

Flyvehavrens evne til at overvintre afhænger af vintertemperaturerne, hvor blandt andet snelag kan sikre overvintring. I tynde vintersædsmarker kan flyvehavren også komme frem. Flyvehavre i vintersæd kan være så småt, at det kan være svært at få øje på, men trods størrelsen er den stadig i stand til at producere spiredygtige frø. Man kan derfor ikke være sikker på, at der ikke vil komme flyvehavre i vintersæden i år.

 

Brug planteværnsmidler, når det er nødvendigt

Ved begrænsede mængder flyvehavre kan man som regel håndluge sig ud af problemerne. Er flyvehavren spredt ud over et større areal, eller er der områder med kraftig forurening af flyvehavre, skal problemet løses ved hjælp af planteværnsmidler. Da bekæmpelse af flyvehavre er blevet omfattet af krydsoverensstemmelseskrav, kan voldsomme flyvehavreproblemer i yderste konsekvens betyde træk i enkeltbetalingen.

 

Lav et sprøjtevindue

Da flyvehavrekerner kan overleve i jorden i 8 til 10 år er bekæmpelse et langt sejt træk. Et sprøjtevindue kan være første skridt på vejen ud af den fortsatte bekæmpelse af flyvehavre med planteværnsmidler. I sprøjtevinduet vil man kunne se, om der fortsat er behov for bekæmpelse af flyvehavre, eller om problemet er ved at være løst. Det ville være ærgerligt ikke at sprøjte hele arealet, for så i juli at konstatere, at det var for tidligt man holdt op med at bekæmpe flyvehavren. Hvis man når den erkendelse, kan mange års ihærdig indsats overfor flyvehavre være tabt på gulvet.

 

Du er velkommen til at kontakte Michael Rose på 41 64 05 95 for flere oplysninger.

 

Foxtrot® er registrerede varemærker hos Cheminova A/S.

Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.
Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.dk uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.

 

 

Dansk Planteværn