LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Du er her: FMC Agricultural Solutions / Teknisk service / Nyheder / FMC med højeste proteinprocent og hl-vægt

FMC med højeste proteinprocent og hl-vægt

Oprettet dato: 10. oktober 2019

Højeste proteinprocent og hl-vægt ved årets hvedekamp

Ved årets VKST hvedekamp deltog 10 konkurrerende hold. FMC med Michael Petersen Rose i spidsen vandt en flot 3. plads for et udbytte på 12,7 tons/ha hvede og med den højeste proteinprocent og hl-vægt. Udbytteniveauerne var generelt høje i årets kamp.
 
Med 10 konkurrerende hold ved årets VKST hvedekamp var der lagt op til en spændende kamp om dyrkning af hvede med det højeste nettoudbytte. For deltagerne var der frit valg mellem sort, udsædsmængde, gødningstype, planteværn og udbringningstidspunkt. Til gengæld var jordbearbejdningen, såtidspunktet den 13. september, ukrudtsbekæmpelse og skadedyrsbekæmpelse ens for alle deltagere. Konkurrencen løb af stablen på VKSTs demonstrationsarealer på Lolland – og allerede den 2. oktober blev næste års hvedekamp skudt i gang i Holeby på Lolland. 
 
Michael Petersen Rose, Technical Marketing Manager hos FMC stod i spidsen for FMCs bud på dyrkning af hvede med det højeste nettoudbytte. Michael havde valgt at bruge KWS Extase og løb med en sikker 3. plads for det tredjehøjeste nettoudbytte og for dyrkning af hvede den højeste proteinprocent på 12,3 procent og den højeste hl-vægt på 81,7 kg pr. hl. Udbyttet var 127,1 hkg pr. ha, og nettoudbyttet på 9.616 kr. pr. ha.

Resultater fra VKST hvedekamp 2019

Kilde https://landbrugsavisen.dk/mark/vinderne-af-hvedekamp-scorede-udbytte-på-125-hkg

Førstepladsen og andenpladsen gik til henholdsvis VKST og Yara for højeste nettoudbytte ved dyrkning af en forholdsvis ny sort, Kvium og KWS Firefly.

Konkurrencen stod mellem 10 velkendte firmaer indenfor plantebeskyttelse og planteavl. Udover FMC deltog Adama, BASF, Bayer, Corteva, Limagrain, Yara og Syngenta samt to fra VKST Planteavl.

Landbrugsavisen konkluderer i sin artikel på Mark Plus om de flotte udbytter og høje proteintal ved årets hvedekamp”…kvælstofeffektiviteten har været stor i alle sorterne. Samtidig er deltagerne blevet hjulpet af, at 2019 har været en forholdsvis nem sæson med hveden, og selvom svampetrykket har været højere i år især af gulrust og til dels også septoria, så er det ikke noget, der har givet udslag i hvedekampen, da de fleste har valgt forholdsvis nye og sunde sorter”.

Læs hele artiklen her: Kilde: https://landbrugsavisen.dk/mark/vinderne-af-hvedekamp-scorede-udbytte-på-125-hkg

Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.
Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.dk uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.

 

 

Dansk Planteværn