LV
LT
EE
FI
NO
SV
DK

Svampestrategi i hvede

De danske hvedemarker er overordnet set på nuværende tidspunkt behandlet fra nul til to gange mod svampesygdomme, alt afhængig af valgt svampestrategi, aktuel sort, nedbørsforhold og svampetryk i marken.

 

Af Michael Petersen Rose, Technical Marketing Manager, michael.rose@fmc.com

 

Hvor en tidlig behandling mod meldug har været nødvendig, er denne ofte blandet med et triazol for at gøre behandlingen lidt mere bred, specielt mod septoria.

 

Visse steder i landet blev der udløst en forbyggende septoriabekæmpelse i hvedens stadie 32-39 på grund af nedbørsdage. Målet med denne behandling er at sikre sig en sygdomfrit faneblad. Fanebladet er hvedens ”motor” og tegner sig for en stor del af energiproduktionen og dermed indlejringen i kernerne.

 

Det er altså på baggrund af disse nul-to behandlinger man skal fastlægge sin dosering ved den sidste svampesprøjtning i hveden – aksbeskyttelsen. Målet med aksbeskyttelsen er at beskytte akset mod svampesygdomme, men renholdelse af, som minimum, de to øverste blade er ligeledes vigtigt for at sikre sig, at hvedens udbyttepotentiale bliver omsat til sunde tunge hvedekerner.

 

For at sikre sig en lang beskyttelse af hveden, vælger mange at dele aksbeskyttelsen. Det vil sige man kører omkring stadie 37-39 og igen på et fuldt gennemskredet aks. I visse dele af landet hænger dette sammen med en nedbørsudløst sprøjtning.

 

Du er velkommen til at kontakte Michael Rose på 41 64 05 95 for flere oplysninger.

 

Rubric® er registreret varemærke hos Cheminova A/S - FMC Agricultural Solutions.

Svampestrategier

 

pdf Svampestrategi - byg (1.2 MB)
pdf Svampestrategi - hvede (1.7 MB)
pdf Svampestrategi - rug triticale (1.5 MB)
Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.
Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

FMC Privacy-Statement

How fmcagro.dk uses cookies

FMC make use of photos, graphic design and illustrations according to copyright law of the EU.
Photo sources: FMC private photos, Agrofoto.dk, Plantevaernonline.dlbr.dk and Shutterstock.com

©2020 FMC Corporation. All Rights Reserved. FMC, the FMC logo and all trademarks, service marks, logos, business names and trade names are the property of FMC Corporation and/or its affiliates or licensors in the U.S. and/or other countries.

 

 

Dansk Planteværn